torsdag 30. mars 2017

Jonas. Fotball og mikroplast


Oppgave 3.

Ansvarlig fotball. Kunstgressbaner er blant de største kildene til mikroplast på avveie. Er du aktiv i en fotballklubb eller har du barn som spiller fotball? Sjekk hvilke rutiner klubben har for regelmessig oppsamling av gummigranulat som er på vei bort fra kunstgressbanen. Gode oppsamlingsrutiner kan spare miljøet for store mikroplastutslipp

Konsekvenser med mikroplast på fotballbaner. har du noen gang vært på en kunstgressbane? Hvis du har du kanskje sett de små svarte knottene i gresset, de er laget av plast, det er ikke bra for jorda at det er plast over alt.

Hvis det regner så kan de plast bitene flyte nedover til vannet eller til byen, og hvis det går til vannet så kan det hende at fiskene tror at det er mat, og så kanskje noen fisker opp den fisken, så kan det hende at vi spiser den fisken og da spiser vi plast som er veldig farlig å spise.

Oppgave 4.

Ett annet alternativ for kunstgress et jo da vanlig gress, gresset blir jo ødelagt etter hvert men det er mye mer miljøvennlig, eller så kan man bytte ut de kunstgress knottene med varmekabler under kunstgresset.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar